Nyheter

20 februari, 2018

LB Forsikring – ny kund i Danmark

Wassum har fått LB Forsikring i Danmark som ny kund. Det handlar om ett så kallat Adviced by Wassum-uppdrag där såväl strategifrågor som löpande rådgivning och rapportering ingår.

”Att LB Forsikring efter en omfattande urvalsprocess väljer att anlita oss är mycket glädjande och innebär ett stort förtroende och viktigt steg vidare för oss på den danska marknaden. Vår arbetsmodell har under flera år producerat goda resultat och förenklat kundens vardag. Vi ser fram emot att få jobba med den modellen tillsammans med LB Forsikring”, säger Wassums VD Jan Bernhard Waage.

16 november, 2016

Femfaldig vinnare av Nordic Investment Consultancy of the year

Wassums ledande roll som investeringskonsult i Norden har återigen manifesteras. Vid den årliga gala som Tell Media Group arrangerar kammade Wassum hem sitt femte raka guld. Bedömningen grundas på enkätsvaren från förvaltarvärlden enligt följande teman:

1. How important is the team (in terms of potential asset flows & brand)

2. How good (professional) do you perceive the selection process used by the team to be?

3. How good is the team at communicating with you throughout the selection process?

4. How good is the team at integrating ESG considerations in the selection process?

Vi gratulerar Magnus Danielsson och researchfunktionen till utmärkelsen och tycker det är särskilt glädjande att Love Nordström fick nöjet att som ny under året få ingå i det segrande teamet.

26 augusti, 2016

Seminarium om Brexit

När vi funderar kring Brexit står naturligt konsekvenserna för finansmarknaderna i fokus. Men de politiska implikationerna, tänkte vi, är nog de riktigt intressanta. För att diskutera britternas kommande (?) utträde anordnade Wassum den 25 augusti ett seminarium, där Björn Fägersten, Seniorforskare och Programchef vid Utrikespolitiska Institutets Europaprogram, på ett mycket initierat och målande sätt belyste bakgrund och möjliga vägar framåt för Storbritannien, Sverige och Europa. Varmt tack till Björn och alla deltagare!

 

29 juni, 2016

Alandia Försäkring – ny finsk kund

Vi har ingått ett brett samarbete med Alandia Försäkring med rötterna på Åland. Just att Alandia Försäkring valt oss för ett integrerat samarbete där både rådgivning, fondförmedling och rapportering ingår är särskilt roligt.

 ”Genom att Alandia valt att anlita oss för alla delar av vår kompetens gör dem särskilt spännande att få jobba vidare med. Den här typen av samarbeten är bra exempel på hur investment sourcing kan fungera”, säger Wassums VD Jan Bernhard Waage

12 maj, 2016

Wassum – de första 20 åren

Den 10 maj firades 20-årsdagen. Vi har haft förmånen att få följa svenska och nordiska kapitalägare på nära håll sedan 1996. Wassums medarbetare har personligen sett och analyserat  utvecklingen bland både kapitalägare och kapitalförvaltare under lång tid. Vi har befunnit oss i en informationsmässig korsväg genom vårt oberoende. Det har byggt upp en mycket speciell erfarenhetsbank.

Insikten baserad på resan från obligationer till aktier, från Sverige till världen, från hög ränta till låg, ”kryddningen” med emerging markets, upp- och nedgångar i marknaden, utvecklingen av hedge- och absolutprodukter, rebalansering eller taktisk allokering, hållbarhetsfrågan, indexeringens intåg och nu algoritmförvaltning har också gett oss perspektiv på tillvaron. Hur än trendvindarna har blåst visar det sig i slutet av dagen att långsiktighet, tålamod, sunt förnuft och bra koll är nyckelorden för framgång. Det tycks tyvärr inte finnas någon mirakelmedicin i form av nya superprodukter eller -teorier som ger genvägar till bra förvaltning över tiden.

Det är vad vi lärt av de första tjugo åren och det är det vi tar med oss in i nästa tjugoårsperiod.

14 mars, 2016

Omställningsfonden väljer Monitor

Framgångarna för Digital Portfolio Control AB:s (DPC) verktyg för att följa och styra portföljer, Monitor, fortsätter. Nu har även Kollektivavtalsstiftelsen Omställningsfonden KOM-KL tecknat avtal om att hyra systemet.

”Att digitalisera rapporteringsprocessen, att kunna följa marknadsvärde och avkastning dels online och dels dagligen, och att kunna ta fram uppdaterade rapporter när vi själva önskar, vid månadsskifte, vid oro på marknaderna eller inför möte i vårt Kapitalutskott, ser vi som de främsta fördelarna med Monitor”, säger Lars Hallberg, verkställande direktör.

Aktive stof tadalafil medicin virkning og forhøjet blodtryk air cialis online europa ferie. Californien disker op med en ny national klinisk retningslinje. Erektionsproblemapotek with country clubs have been looking for a comparable.

”Innebörden är att vi slipper manuella rutiner, får bättre överblick och känner större trygghet med vår kapitalförvaltning.”

12 januari, 2016

Rapporteringstjänsten Monitor i separat bolag under nytt varumärke

Rapporteringstjänsten Monitor kommer från 1 januari 2016 att erbjudas via ett eget bolag under firman Digital Portfolio Control AB, i dagligt tal DPC. Beslutet har mognat fram och innebär ingen dramatik eller förändring för befintliga kunder. Bolaget ingår i Wassum-gruppen tillsammans med konsult- och förmedlingsbolaget Wassum Värdepapper och utbildningsbolaget ContentoWassum. Syftet med separationen är att renodla verksamheten och skapa ett tydligt IT-fokus inom DPC. Till VD för DPC har utsetts Wassum-gruppens tidigare utvecklingschef Mikael Arborelius.

”Genom renodling får vi en tydlighet om verksamhetens inriktning och karaktär samtidigt som nya marknadssegment öppnas för Monitor. Vi vänder oss med Monitor via Digital Portfolio Control till alla som vill övergå från manuell till digital rapportering”, säger Mikael Arborelius.

För mer information se www.digitalportfoliocontrol.se.

26 november, 2015

Välbesökt seminarium

Den 25 november höll Wassum sitt höstseminarium. Årets tillställning var ovanligt välbesökt vilket nog förklaras av temat; Kris och krishantering. Föredragshållarna tog sin personliga ingång i frågan och därmed blev ämnet vitt beskrivet. På talarlistan stod DI:s Henrik Mitelman, förra finansmarknadsministern Peter Norman, författaren Magnus Angenfelt, Wassums Andreas Larsson samt det nya företaget i Wassum-gruppen, Digital Portfolio Control, företrätt av Mikael Arborelius. Avrundningen av dagen stod nöjesjournalisten och trendspanaren Jan Gradvall för. Vi tackar deltagare och medverkande för visat intresse.

15 november, 2015

Titel i kvadrat

För fjärde året i rad har Wassum utsetts till Nordic Investment Consultancy of the year. Som vanligt är det Tell Information som delar ut priset och juryn utgörs av i Norden verksamma kapitalförvaltare. – Att vi återigen blir uppmärksammade och belönade handlar sannolikt om att vi bemödar oss om att lyssna på apoteket och värdera vad både kunder och förvaltare säger, kommenterar Tom-Erik Urø, VD för Wassum Värdepapper.

6 oktober, 2015

Love Nordström, idag chefsanalytiker på SEB Manager Research, börjar på Wassum

Love Nordström har sysslat med förvaltning, analys och urvalsfrågor inom fondområdet sedan 2002. Inom Wassum kommer han arbeta med analys, bevakning och urval av kapitalförvaltare för kunders räkning. Han kommer också att ha ett särskilt ansvar för att utveckla våra analyser och hur vi presenterar dem för kunderna.

”Vi är mycket glada att vi lyckats rekrytera en så erfaren och dokumenterat skicklig kraft inom förvaltaranalys. Han kommer att betyda att vi ytterligare förstärker vår position som den ledande investment consulting-organisationen i Norden”, säger Jan Bernhard Waage, VD på Wassum, i en kommentar. Love Nordström börjar på Wassum vid årsskiftet.


Besöksadress

Stureplan 4C, plan 8 Stockholm

Tel

+46 (0) 8-407 00 00

Postadress

Stureplan 4C, 114 35 Stockholm, Sweden